Optionslösen januari 2024

Januarimånads optioner ska sammanställas. Nu när det blir mer fokus på dessa framöver blir det extra intressant att se hur mycket premier det kan bli. Särskilt med tanke på att allt nysparande hamnar i optionsportföljen. Nedanstående premier har erhållits för optioner med lösen i januari:

  • 1 x Put Kindred 90 kr (Erhållen optionspremie: 230,33 kr)
  • 1 x Put Kindred 87,5 kr (Erhållen optionspremie: 155,33 kr)
  • 1 x Put Storebrand 90 NOK (Erhållen optionspremie: 87,67 kr)
  • 1 x Put Billerud 97,5 kr (Erhållen optionspremie: 135,39 kr)
  • 1 x Call Billerud 105 kr (Erhållen optionspremie: 54,78kr efter rullning från november)
  • 1 x Put MTG B 82,5 kr (Erhållen optionspremie: 140,33 kr)

Totalt: 803,83 kr

Aktiekemisten tycker han börjar få kläm på detta med optioner, men har ändå lärt sig lite mer under januari. Det här med att rulla optioner kan man ta det lite lugnt med och vänta med till samma vecka som det är lösen. Kindred var en stund nere under 90 kr och rullades då vidare till februari med två veckor kvar till lösen. Det hade inte behövts då den stängde betydligt högre än så på lösendatum. Å andra sidan fick jag ut lite mer kräm ur Kindred nu när det har kommit ett bud. Tur i oturen med andra ord. MTG och Billerud rullade jag vidare till februari under lösenveckan då deras kurs hamnade en bra bit under lösennivån. Förhoppningsvis kan de stiga lite under månaden som kommer så att de kan förfalla.

En annan sak som Aktiekemisten har insett under månaden är att avgiften på nordiska optioner är högre än på t.ex. tyska och franska när man handlar hos Degiro. Så jag har börjat titta mer på om det finns några lämpliga aktier att ställa ut Puts på i Europa. I samband med lösen i februari kommer ni få se att jag ställt ut optioner i två franska bolag.