Kan man snart köpa Amerika-aktier igen?

Amerikanska dollarn är på väg neråt igen som det verkar. Den är fortfarande dyr (i skrivande stund 10,36 SEK/USD), men inte som den har varit. Toppen låg på runt 11,30 SEK/USD och har alltså nu gått ner ca 9 % sedan dess. Detta har skett i samband med att börsen har stigit, så portföljmässigt har det gått jämnt ut.

Är det då dax att börja fylla på lite i de amerikanska aktierna? För min del börjar det närma sig. Jag har fler sådana som börjar halka efter i portföljen i förhållande till de svenska. En sådan är framförallt Digital Realty Trust.

Den kanadensiska dollarn har haft liknande trend och där är det också några aktier som börjar hamna efter. I min portfölj är det Acadian Timber Corp och Transalta Renewables som släpar efter.

Det är klart att det fortfarande är dyrt och hur utvecklingen kommer se ut framöver vet man inte. Många väljer att inte ta hänsyn till valutakurserna och jag försöker göra likadant, men ibland sticker valutor iväg så mycket att man inte kan blunda för det.