Extra längtan efter frihet

Alla har vi perioder på året som känns tyngre än andra. Aktiekemisten har kommit till en sådan period där han längtar efter att inte gå till jobbet varje dag. Istället längtar han efter att kunna fixa och dona med olika projekt hemma. Att kunna utnyttja dagsljuset och vara ute istället för att vara instängd hela dagarna. Att denna längtan kommer bli en verklighet är Aktiekemisten inte i tvivel om. Dock blir det ju inte i år.

I och med att Aktiekemisten håller på och bygger upp sin pengamaskin kommer han så småningom att kunna dra sig tillbaka och göra annat. Utdelningsnivån behöver hamna på 240 000 kr för att han ska våga dra sig tillbaka. I år har han hittills fått ut lite drygt 27 000 kr i utdelningar. Det är en bit kvar. Dock är han väldigt nöjd med att börsen har backat så mycket i år. Det går att köpa in stabila utdelare till höga direktavkastningar. Det kommer skynda på resan väldigt mycket.

Utöver de höga utdelningarna som man kan komma över just nu kan man också finna en tröst i historier om andra som har kommit längre på sin väg mot ekonomiskt oberoende. Det var ungefär vid denna nivå på portfölj som Aktiekemisten har nu som det verkligen satte fart för andra.

Friheten kommer för den som vågar göra något år. Det gäller bara om att hålla i sitt långsiktiga sparande och att inte låta sig ryckas med av domedagsmedias mörka rubriker.