Börsintroduktion Cinis Fertilizer

Det har varit tunt på IPO-fronten under året, men nu kommer en börsintroduktion som kan vara intressant. Cinis Fertilizer har en plan på att tillverka konstgödslet kaliumsulfat på ett sätt som är billigare och miljövänligare än övriga marknaden. Än så länge har de ingen fabrik och ingen omsättning. Däremot har de avtal för att få tag på ingredienser och de har avtal på att sälja det som de ska tillverka. Om allting går i lås kommer det finnas stor avkastningspotential. Affärsvärlden ser en potentiell vinst i aktien på 800 % år 2026.

Som man läser är detta en aktie med stor risk, men går allting som det ska finns det stora vinster att hämta. Vill man vara med och delta i denna börsintroduktion kan göra det via både Avanza och Nordnet. Sista teckningsdag är 20 oktober kl 15.00 och handeln börjar dagen efter den 21 oktober. Hela emissionen är på 400 miljoner kronor där 73 % har bokats av ankarinvesterare. Skandia och Strand Kapitalförvaltning står med som ankare. Varje andel kostar 29 kr och det kräver en bokning av minst 250 st till ett minsta belopp på 7250 kr.

Enligt källor blev den IPO fulltecknad redan första dagen som det kom ut att bolaget skulle till börsen. Dessutom har Affärsvärlden kommit med en positiv analys som råder en att teckna. Omröstningar på Finanstwitter visar på olika indikationer. (Edit 20 okt: Omröstningarna börjar närma sig samma slutsats, vilket är att folk tecknar) Två omröstningar finns tillgängliga och syns nedan.

Aktiekemisten tycker att det finns förutsättningar för en lyckad introduktion, men ser också stora risker. Det blir att teckna på ett konto för att sälja första dagen. Förhoppningsvis med en vinst.

Att delta i börsintroduktioner innebär stor risk. Ditt investerade kapital kan både öka och minska i värde. Aktiekemisten tar inte ansvar för hur du agerar i denna introduktion. Om du deltar gör du det på egen risk.