12,5 % direktavkastning är inte helt fel

För några veckor sedan skrev Aktiekemisten ett inlägg om sin syn på SBB där jag ansåg att aktiens värdering är överdriven mot det negativa. En farhåga som marknaden har haft är huruvida man värderingarna på fastighetsbeståndet är korrekt. Många menar att värdet som anges i balansräkningen är för högt. Dock kom Samhällsbyggnadsbolaget med pressmeddelande i slutet på september om att de sålt sju fastigheter för mer än det bokförda värdet. Detta skulle kunna vara ett belägg för att förståsigpåarna har fel.

Med ett starkt kassaflöde och långa bundna räntor tillsammans hyreskontrakt som påverkas av inflationen anser Aktiekemisten inte att risken är så stor i SBB som marknaden gör sken av. Särskilt kan man lyfta fram D-aktien just nu har en direktavkastning på 12,5 %. En sådan hög utdelning brukar normalt sett symbolisera fara. I det här fallet ser jag dock inte en fara som motsvarar denna nivå.