Börsintroduktion Synsam

 

Optikern Synsam ska till börsen denna vecka. De har 490 butiker i Norden och får anses som en av Nordens ledande optiker. Man går ut med finansiella mål om en tillväxt på 8-12 % årligen och kommer ha en utdelningspolicy som säger att man ska dela ut 40-60 % av vinsten.

Priset per aktie är satt till ett intervall på mellan 46 och 56 kr, och om man ska vara med måste man boka 120 aktier. Hela erbjudandet är på ca 2,3 miljarder kronor där det finns teckningsåtaganden motsvarande 41 % där starka tecknare som fjärde AP fonden och Handelsbanken fonder nämns. Om man vill vara med ska man teckna senast den 28 oktober då handelsstart sker den 29 oktober. 

De analyser som har kommit ut är positiva. Både Affärsvärlden och Dagens Industri tycker man kan teckna. Dessutom kom det tidigt information om att erbjudandet var fulltecknat. Detta gör att Aktiekemisten väljer att teckna på några konton, för att sälja första dagen, förhoppningsvis till en fin vinst.

Inlägget ska inte ses som en köprekommendation. Gör alltid din egen analys. Man kan förlora sina pengar när man investerar.