Börsintroduktion Truecaller

 

Börsintroduktionerna står som spön i backen, och nästa som står på tur är Truecaller. Så här beskriver man företaget:

“Truecaller är den ledande globala plattformen för att verifiera kontakter och blockera oönskade samtal och meddelanden. Truecallers uppdrag är att skapa tillförlitlig kommunikation och bolagets produkter har blivit en naturlig och viktig del i vardaglig kommunikation.”

Bolaget har kunder i 175 länder och visar på en fin tillväxt. Man räknar med en tillväxtökning på 45 % fram till 2024. Det är inte så tokigt, samtidigt som man visat tillväxtökningar bakåt i tiden.

Nu ska man alltså till Nasdaq Stockholm och erbjuder en emission på 2,7 miljarder kronor. Av dessa är 84 % bokade av bl.a. Handelsbanken fonder och första AP-fonden. Dessutom har det tidigt kommit information om att aktien är fulltecknad. Detta bådar gott samtidigt som Börsveckan har gett tummen upp. Vill man vara med får man betala mellan 44 och 56 kr för minst 150 st aktier, vilka måste beställas senast torsdag 7 september och med första handelsdag 8 september. Man kan vara med från både Nordnet och Avanza. 

Aktiekemisten tecknar en stek på både Avanza och Nordnet för att kunna sälja första dagen, förhoppningsvis till en fin vinst.

Sedvanlig disclaimer: Köp inte bara för att Aktiekemisten gör det. Tänk själv och var medveten om att det kan gå åt skogen.