Börsintroduktion Cary Group

 

Om du en spricka i glaset fått? Då kanske du använt dig av Ryds Bilglas. Dessa kommer till börsen tillsammans med sina systerbolag i form av Cary Group. Detta är ett etablerad bolag som uppvisar lönsamhet som på sista raden i resultaträkningen. Bolaget har verksamhet i flera länder runt omkring i Europa med fokus på bilglas. Syftet med emissionen beskrivs som att underlätta tillväxten och bolagets utveckling. 

Bolaget hamnar på Stockholmsbörsen vilken möjliggör att internationella investerare kan vara med. Dessutom kom det ut en skrivelse kort efter att orderboken öppnade om att de redan fått tillräckligt med intresse för att fylla emissionen. Det är ett bra tecken inför börsstart. Tidningarna är splittrade i sin syn, mycket på grund av att CTEK introduceras dagen efter, och fokus därför hamnat där istället. Affärsvärlden är positiva, medan Dagens Industri gärna se att aktien hade varit billigare.

Kostnaden är 70 kr per aktie, och man måste teckna minst 100 st. Man behöver vara kund på Nordnet för att kunna delta. Sista teckningsdag är 22 september och första handeln sker den 23 september. Ankarinvesterare har bokat 69% av aktierna, och stora namn som AMF pension, Swebank och SEB fonder finns på listan. 

Aktiekemisten kommer teckna och hoppas på tilldelning för att kunna sälja med vinst första dagen.

Inlägget ska inte ses som en köprekommendation. Gör alltid din egna analys innan du investerar i börsintroduktioner.