Tilldelning i börsintroduktioner?

 På sistone har Aktiekemisten tecknat aktier i Arlandastad, Kjell och Company samt Cary Group utan att få tilldelning i någon av dessa. 
Edit: Senare under dagen dök det upp 100 Cary Group aktier på mitt konto. Väldigt konstigt, men det tackar jag för. Aktien steg dessutom mer under eftermiddagen.
Parallellt har fru Aktiekemisten också tecknat aktier i samma bolag, och fått tilldelning i alla tre! Det är ju rent ut sagt orättvist, samtidigt som jag gläds åt frugan. Kan det finnas någon förklaring till detta? Jag tror att det kan finnas. På sistone har jag aktiverat en kredit på mina konton på Nordnet och Avanza för att delta istället för att sätta över pengar. Fru Aktiekemisten ser till att det finns pengar redo och har således ingen kredit. Kan det vara så att bolagen värdesätter att folk inte använder sina krediter för att delta, för att det ändå är dem som kommer sälja första dagen?

En anledning till att jag tror att det kan vara så är för att jag själv såg till att det fanns pengar på kontot tidigare. Då fick jag många tilldelningar och allt var frid och fröjd.

Är det någon som har gjort samma observation?