Dags att se över elavtalet

Inlägget innehåller annonslänk för Compricer.

På något sätt har det Aktiekemiska hushållet haft tur. Vårt elavtal löpte ut för två år sedan, och då hade vi ett bundet avtal på ett år med 42 öre/kWh. Vi valde då att binda det igen, men denna gång över två år. Vi tyckte då att det var snorigt dyrt då vi fick betala 76 öre/kWh. Så här i efterhand har det varit ett bra pris. Många tusenlappar har sparats tack vare det “dyra” avtalet vi hade då. Nu har två år gått och det är dags att se över elavtalet igen. Vår elleverantör erbjuder oss att binda i ett år till det facila priset av 138 öre/kWh. Det är ju nästan dubbla av vad vi hade innan. Samtidigt har elpriset sett ut så här de senaste tre åren.

Det är svarta grafen som är för i år, och där ser man en nedåtgående trend. Så frågan är hur det blir i vinter. Vågar man chansa på att ta ett rörligt avtal, eller ska man binda det så att man vet vad man får betala. Just nu lutar det åt rörligt då Aktiekemistens hypotes är att det blir billigare på årsbasis. Vad hade du valt som läser detta inlägg?

Man kan också se över vilket elbolag man har för att se om det går att få ned priset mer. Då kan man jämföra erbjudanden med Compricers prisjämförelseverktyg. Det hittar du här om du vill se vad du kan få för elpriser just nu.