Ska bitcoin börja stiga igen?

Kryptovalutor speglar egentligen det allmänna börshumöret väldigt väl. Är börsen i negativ trend faller bitcoin mycket. Är det positiv trend stiger det mycket. Hittills i år har bitcoin stigit med 36 %.

Ett belägg för att bitcoin kan fortsätta stiga är att använda teknisk analys. Inte för att det är någon direkt vetenskap, men ju fler som använder det, desto mer sanning blir det. I grafen nedan har Aktiekemisten ritat in en linje för 200 dagars glidande medelvärde. Det sägs att om kursen passerar linjen nerifrån är det indikation på att priset ska gå upp. 10 januari verkar denna passage har skett.

Det vore ytterst trevligt om krypto börjar öka i värde. Aktiekemisten har en portfölj med lite olika kryptocertifikat som inte har gått särskilt bra. Största problemet med den är nog att jag började sätta ihop den när många pratade krypto. Det fanns en hel del som pratade krypto på Aktiekemistens arbete, och det vet man ju sedan tidigare är en tydlig indikator på att det kommer gå nedåt. Hur som haver, får kryptoportföljen leva sitt egna liv numera. Insättningarna slutade jag med i november förra året. Hur utvecklingen blir i framtiden vet man inte, men om historian upprepar sig bör det inte vara omöjligt att se mycket högre kurser om några år.