Dagens utdelningsbesked: Intrum, SEB, Tryg m.fl.

Det har varit en viktig dag för Aktiekemisten på utdelningsfronten. Fyra bolag i portföljen har rapporterat hur utdelningarna ska se ut inför den kommande säsongen.

Intrum

Många har trott att Intrum skulle sänka sin utdelning på grund av alla nedskrivningar under året, men icke. Oförändrat utdelning på 13,50 kr blir det, uppdelat i två tillfällen. Ett i maj och ett i november. Den största delen av mig trodde att utdelningen skulle bli 13,50 kr, men man börjar såklart fundera när alla andra tror annat. Nedskrivningar är bokföringstekniska grejer och påverkar egentligen inte hur mycket pengar som Intrum kan driva in. Intrum är ett av de största innehaven i portföljen.

SEB

SEB utgör ca 1,5 % av Aktiekemistens portfölj. Utdelningsbeskedet var därför för mig inte lika viktigt som Intrums, men glädjande nog blir det en rejäl höjning med 12,5 %. 6,75 kr delas ut.

Tryg

Stora danska försäkringsjätten som numera också äger TryggHansa är tillsammans med Intrum ett av mina största innehav. Utdelningshöjningarna brukar infinna sig inför utdelningen i april. En liten observation man kan göra är att man har höjt utdelningen med något öre/kvartal senaste året. Är det kanske något att förvänta sig i framtiden? 1,60 DKK delas ut i slutet av januari.

Atlas Copco

Resultatet kom in lägre än väntat men utdelningen höjs ganska mycket. Nya utdelningen 2,30 kr är en höjning med 21 % från 1,90 kr.

Övriga bolag

Dessa bolag finns inte i Aktiekemistens portfölj.

  • Telia: 2,00 kr (2,05 kr)
  • Volvo: 7,00+7,00 kr (6,50+7,00 kr)
  • Essity: 7,25 kr (7,00 kr)
  • Gränges: 2,25 kr (2,25 kr)