Optionslösen januari 2023

Inlägget innehåller annonslänk för Degiro.

Varje månad kommer jag skriva ett inlägg om hur det har gått med mina covered calls. Den tredje fredagen varje månad är det optionslösen, där det avgörs om ens underliggande tillgångar säljs eller om de får vara kvar i portföljen. Vill du läsa mer om vad covered calls är och hur man gör kan du besöka sidan covered calls som finns i menyn här på bloggen.

Till den 20 januari hade ställt ut tre köpoptioner:

  • 1 x Investor B 195 kr (Erhållen optionspremie 130,40 kr)
  • 1 x Handelsbanken A 107,50 kr (Erhållen optionspremie 110,47 kr)
  • 1 x Tele2 B 90,00 kr (Erhållen optionspremie 75,68 kr)

Erhållna optionspremier: 316,55 kr

Alla aktierna låg över sina lösensummor, vilket gjorde att alla löstes in. Det visar sig att jag ställde ut köpoptionerna precis innan börsen började stiga ordentligt. Covered calls lämpar sig bäst när marknaden rör sig långsamt. Hur som helst fick jag lite kursökning på aktierna som såldes och jag tog emot lite premier. I och med att optionerna löstes in finns det nu en massa likvider på optionskontot som ska sättas i arbete igen.

Vad gäller aktierna på optionskontot så räknas de inte in i min vanliga portfölj. Jag har alltså inte blivit av med en massa aktier i min utdelningsportfölj. Vill du också börja med optioner kan Aktiekemisten rekommendera DEGIRO. Investeringar involverar risker för förluster.