Börsintroduktion LumenRadio

Tycker du det är jobbigt att dra kablar? Tänk om du skulle kunna ersätta det med trådlös teknik! LumenRadio säger sig kunna lösa ditt problem. Med 24 patent har bolaget verksamhet inom två affärsområden. Ett område är ljussättning på exempelvis konserter, men också i lokaler och s k smarta städer. Det andra är inom byggnadsautomation. Det förstnämnda området är det största området som de tre första kvartalen i år omsatt 121 miljoner kronor med en bruttomarginal på 66 %.

Bolaget går numera med vinst. Estimaten för hur hela 2022 kommer se ut är en vinst på 2,35 kr/aktie och P/E-tal på 20,4. Förra året gav en vinst på 2,18 kr/aktie och ett P/E-tal på 22. Detta i kombination med hög tillväxt de senaste åren ger en vettig värdering.

LumenRadio gör sin börsintroduktion den 8 december. Ska man vara med och delta måste man ha bokat sina aktier senast 6 december. Det går att teckna via Avanza och SEB. Nordnet verkar inte vara med denna gång. Erbjudandet är på 276 miljoner kronor där enbart 18 % utgör nyemission. Ankarinvesterare har säkrat 78 % och bland dessa hittar man AP-fonder, Handelsbanken Fonder och Creades. På säljsidan står bl.a. Latour och Almi Invest. Vill man vara med och delta är 125 st aktier á 48 kr som gäller, d.v.s. minst 6 000 kr.

Affärsvärlden har i sin sedvanliga granskning av bolaget inte hittat några flaggor. Man har senare kommit med en analys som ger rådet att teckna. På Finanstwitter har Aktiekemisten initierat en omröstning och i skrivande stund indikerar den att folk tecknar.

Spontant känns det som att bolaget egentligen inte behöver gå ut på börsen. Kassan växer och man verkar inte behöva några extra pengar för att hålla verksamheten flytande. Däremot finns det ägare som har gjort sitt i bolaget, och det lättaste är då att söka sig till börsen. Det är bra ankarinvesterare och rimlig värdering. Analyser är positiva, så med det har Aktiekemisten bestämt sig för hur han ska göra.
Jag kommer teckna i introduktionen för att sedan sälja på första handelsdagen som jag brukar. Förhoppningsvis genererar det en fin vinst.

Inlägget ska inte ses som en köprekommendation. Gör alltid din egna analys innan du handlar aktier. Det finns risk att du förlorar delar av eller hela ditt kapital.