Embracer – En första titt…

När Aktiekemisten letar efter aktier brukar det primärt vara sådana som betalar fin och stigande utdelning. Ibland brukar det dyka upp bolag då och då som jag inte lägger någon större vikt vid. En sådan är aktie är Embracer. Den har haft lite samma beteende runt sig som Evolution. Ett tag pratade många om den, men sedan när det gått lite sämre, ja då har man gärna hållit tyst. Trots detta finns det ca 110 000 ägare i bolaget hos Avanza.

Vad gör Embracer? De förvärvar och utvecklar spel till datorer och konsoller. Det finns en stor marknad för det, mycket större än vad Aktiekemisten har haft som uppfattning tidigare. Med reservation för att låta okunnig inom området så är tydligen spel som Goat Simulator en stor hit. Man får spela att man är en get, och det verkar folk vilja lägga pengar på.

Ett investeringsråd som man kan läsa ibland är att man bara ska investera i sådant man förstår. Det är väl just här ett av problemen ligger för min del när det gäller Embracer. Tittar man på resultaten för bolaget under årens lopp ser man att det blivit relativt små vinster varje år. Däremot växer omsättningen mycket, vilket är det många har betalat för. Sedan toppen är aktien ner ca 70 %, och frågan är om inte aktien har stått för högt i pris?. Som investerare skulle jag gärna se lite större vinster.

Enligt mitt sätt och se på det hela är aktiekursen betydligt mer rimlig nu än vad den har varit. Det finns säkert en hel del potential i bolaget på sikt. Dock är jag inte beredd att köpa aktier i bolaget just nu.

Äger du aktier i Embracer? Lämna gärna en kommentar om vad du gillar med bolaget och vad du tror om framtiden.