Källskatten hos Nordnet – Goda nyheter!

Inlägget innehåller annonslänkar för Nordnet.

Aktiekemisten fick idag nys om väldigt trevlig information gällande källskatten som man betalar på utländska utdelningar hos Nordnet på kapitalförsäkringar. Normalt sätt har man fått vänta ca tre år för att få tillbaka källskatten, men nu händer det grejer. Nu ska man få tillbaka källskatt månaden efter den har dragits! Så här skriver Nordnet:

Hur ser den nya modellen för återbetalning av utländsk källskatt inom ramen för försäkring ut?

Den nya rutinen innebär att vi kommer att återbetala avdragen källskatt genom ett schablonbelopp, som i vissa fall är något lägre än tidigare återbetalda 100 procent. Å andra sidan kommer man att få återbetalningen mycket snabbare än idag – oftast redan månaden efter istället för upp till tre år senare.

När blir det mindre än 100 % återbetalning? Enligt Nordnet kommer det handla om länder där källskatten är högre än 15 %. Norge och Danmark är sådana exempel. Man kommer ta fram ett schablonvärde för hur mycket man kommer kunna få tillbaka från sådana länder. För att kunna göra det kommer Nordnet anställa en skattespecialist som ska jobba med att få tillbaka så mycket skatt som det bara är möjligt från de olika skattemyndigheterna. Det är absolut ett steg i rätt riktning.

Aktiekemisten har sedan tidigare alla sina utländska aktier hos Nordnet och kommer gladeligen se ett ännu bättre pengaflöde från utdelningarna framöver. Har man sina utländska aktier hos Avanza är det kanske dags att fundera på om det finns någon anledning att ha kvar sina aktier där. Vill du läsa om Nordnets nya hantering av källskatt kan du göra det här: Klicka här.

Är du inte redan kund hos Nordnet kan du registrera dig här: Klicka här.