Kolla vad du kan få för elpris

Inlägget innehåller annonslänk för Compricer

Det är inte kul att titta på elpriserna just nu. Aktiekemisten gjorde precis en sökning för att kolla vad det skulle kosta att byta elavtal. Vad sägs om ett bundet pris på 438 öre/kWh under ett år? Eller 324 öre/kWh under tre år? Inget av det låter särskilt tilltalande, men det är den verklighet man står inför när man ska se över sitt elavtal. Som tur är har Aktiekemisten ett avtal som inte löper ut förrän november 2023 på 78 öre/kWh, vilket ska tilläggas kändes obehagligt högt när det tecknades. Så här i efterhand är man glad över det avtalet.

Hur ser framtiden ut? Kommer man om några år blicka tillbaka och tycka att 324 öre/kWh är jättebilligt? Det får man verkligen inte hoppas. Då blir det jättesvårt för majoriteten av folk att få ekonomin till att gå runt. Samtidigt finns det mer incitament än någonsin att producera sin egen el. Om några år kommer Aktiekemisten förhoppningsvis kunna producera mycket av sin egna el. Just nu får jag nöja mig med att köpa in det och får glatt anpassa mig efter marknaden.

Hur mycket får du betala? Kolla på Compricers jämförelsetjänst för att se vad du skulle få betala just nu.