Sex uppköpskandidater

År 2022 har varit ett år med fler uppköp än vanligt. Det är inte så konstigt med tanke på att värderingarna har kommit ner och investerarna därför kan acceptera ett lägre bud än för ett år sedan. Aktiekemisten har själv fått vara med om att flera fina bolag såsom ICA-gruppen och Hemfosa köpts upp av en annan aktör och därmed fått lämna portföljen.

Har man en uppköpskandidat i sin portfölj där det verkligen kommer ett bud ger det snabbt god avkastning. Dock bör man inte äga en aktie bara för att man tror att den kommer bli uppköpt. Särskilt inte om det går dåligt för det underliggande bolaget. Vilka aktier kan då tänkas bli uppköpta? Affärsvärlden har listat fem tänkbara kandidater.

  • Kambi
  • Meko
  • Nordic Waterproofing Group
  • Nelly
  • Academedia

Dessutom går det en del rykten på Finanstwitter om ett litet bolag som ska köpas upp av ett amerikanskt bolag. Aktiekemisten har inte någon vidare koll på bolaget, men nämner det i alla fall.

  • Aerowash

Man kan resonera kring alla de ovannämnda bolag, men att gå och köpa aktier i dessa baserad på detta inlägg är inget Aktiekemisten skulle rekommendera. Däremot kan det vara en liten inspiration till att leta efter information som talar för att uppköp skulle kunna ske.