2020 Bulkers utdelning i juni

 

Aktiekemisten äger sedan en tid tillbaka 2020 Bulkers som äger ett gäng fraktskepp. De är noterade på norska börsen men handlas under Bermudiansk flagga vilket innebär att det inte dras källskatt på utdelningar. Bolaget delar ut pengar varje månad till sina aktieägare och hur mycket det handlar om beror på hur det gått månaden innan. De utdelningar som jag fått hittills har landat på $0,06-0,08, men utdelningen som betalas ut i slutet av juni 2022 är på $0,26. Det är ganska högt med tanke på att aktien handlas till 125 NOK. Dock är detta inte ovanligt då många sådana utdelningar delades ut under förra året. Jag har läst en del om att folk valde att sälja denna aktie i början av året då de sänkt utdelningen från liknande nivåer som delas ut i juni i år. Att utdelningen är lägre i början av året är dock inte en överraskning då det brukar se ut så varje år. Därför borde det vara de höga utdelningarnas period vi har kommit till nu.