Börsintroduktion Swedish Logistic Property

 

Efter en lång period av få börsintroduktioner kommer nu äntligen en som är intressant. Erik Selin och Peter Strand ska ta Swedish Logistic Property (SLP) till börsen. Detta är ett fastighetsbolag som verkar i södra Sverige med fokus på logistikfastigheter. Bolaget går in med att man ska öka både förvaltningsresultat och substansvärde med 15 % per år. Frågan är om detta motiverar en premie på kursen? Teckningskursen motsvarar en premie på 39 %. Jämför man det med liknande bolag är det ändå lågt. Sagax och NP3 har substanspremier som ligger runt 175 %.

Emissionen som består till 100 % nya aktier är på ca 650 miljoner kronor som ger ett börsvärde på ca 4,7 miljarder kronor. 74 % av aktierna har bokats av flera stora fondbolag. Vill man vara med och ha chans på att få tilldelning kommer priset ligga på någonstans mellan 25,5 kr och 27 kr, troligen närmre det sistnämnda. Minst 400 aktier måste bokas och teckning kan ske via Nordnet. Den 22 mars kl 17 stängs teckningsperioden och handel börjar dagen efter den 23 mars.

En analys har hittills kommit från Dagens Industri som är positiv till noteringen och tycker att man kan teckna SLP. Likaledes ser man positiva tongångar i de omröstningar som finns på Finanstwitter. Aktiekemisten kommer med allt detta i beaktning att teckna aktien och hoppas på tilldelning för att sälja första dagen.

Inlägget ska inte ses som en köprekommendation. Gör alltid en egen analys innan du investarer.