Sitt lugnt i båten

 

Få har väl missat att det inte går så bra på börsen just nu. Bra är kanske fel ord att använda, då det är bra för alla långsiktiga att kunna köpa billigare. Glöm inte varför just du har valt att äga de bolag som du äger. Har bolagen blivit sämre? Svaret är antagligen nej på den frågan. Alltså äger du samma bra bolag, men folk är inte villiga att betala lika mycket för pappret där det står att man äger bolaget. Aktier var ju pappersbitar med intyg på ägande av en liten del av bolaget innan handel började ske digitalt. Det är också det du handlar med när du handlar med aktier. 

Vill du äga ett bolag men får panik när aktien går ner får du fundera på om du äger rätt bolag. Har du bestämt dig för att du äger rätt bolag finns det med andra ord ingen anledning till panik.

Till sist kan man påminna sig om Warren Buffetts kända citat: 

Be fearful when others are greedy and be greedy when others are fearful.