Börsintroduktion KlaraBo

 

Fastighetsbolaget KlaraBo som inriktar sig mot hyreslägenheter ska till börsen. Ägare till bolaget just nu är bl.a. Spiltan, Rutger Arnhult och Ilija Batljan, vilket är ett gott tecken. Syftet med börsintroduktionen är bl.a. att få in pengar till att investera i nuvarande fastighetsbestånd och till nyförvärv. Man räknar med att kunna öka substansvärdet med 15 % årligen.

Man erbjuder nu aktier för 35 kr/st vilket ligger i trakterna kring nuvarande substansvärde. Detta bör vara en indikation på att aktien handlas högre när den väl kommer till marknaden då många liknande bolag handlas till en fin premie. Vill man delta måste man boka minst 200 aktier, vilket man måste göra på Avanza innan den 30 november. Första handelsdag är den 2 december. Hela erbjudandet är på 750 miljoner kronor, varav 72 % har bokats av bl.a. Clearance Capital, Länsförsäkringar och Rutger Arnhult.

Aktiekemisten kommer teckna aktier i denna emission ihop om tilldelning och försäljning med vinst första handelsdagen. Börspodden och Affärsvärlden tycker man kan teckna, och diverse undersökningar på Finanstwitter pekar på samma slutsats.

Inlägget ska inte ses som en köprekommendation. Gör alltid din egen analys då det är möjligt att förlora pengar på aktiemarknaden.