Varför bor man i Sverige?

 

Tanken slår mig då och då om varför man egentligen bor i Sverige. Det finns många bra saker med Sverige, och anledningar som att man har jobb, familj och vänner nära inpå är en stora sådana. Samtidigt är det mycket som inte fungerar som det ska längre. Skjutningar är vardagsmat och tryggheten är betydligt lägre än vad den har varit. Man ska helst inte äta kött, resa och köra bil för att det anses fult. Sjukvården är överbelastat och stor andel av dem som jobbar i skolan saknar lärarlegitimation. Det är egentligen inte tänkt att den här bloggen ska ha en allt för politisk inriktning, men min åsikt är att det politiska läget just nu inte är hälsosamt för Sverige. En stor del av den politiska debatten håller sandlådenivå där diskussionerna handlar om vem som får leka med vem istället för sakpolitik. Känner du inte igen denna beskrivning? Slå på P1 på morgonen och lyssna på de politiker som är inbjudna för att diskutera. Många av dessa fokuserar på ovannämnda sandlådelek och gör de inte det, så svarar de i alla fall inte på de frågor som ställs. Istället faller man tillbaka på sitt partimanifest som alltid talar om vad, men aldrig om hur. Att svara ja eller nej är i alla fall svårt. 

Jag hoppas i alla fall att Sverige kan komma in på ett spår som kan leda till ett tryggare samhälle. Annars får man nog mer och mer börja titta på andra länder.