Börsintroduktion Opter

 

Det har inte varit så många intressanta börsintroduktioner på sistone, men nu har det dykt upp en. Opter är ett mjukvarubolag som utvecklar och säljer lösningar för transportoptimering. Av prospektet framgår det att bolaget har gått med vinst de senaste åren, samt att de t.o.m. betalat ut utdelning till sina ägare tidigare. Man kan också se att tillväxten har börjat tillta efter pandemin igen.

Detta är en ganska liten IPO där erbjudandet är på 86 miljoner kronor. 76 % av dessa är redan bokade av ankarinvesterare så som Cliens kapitalförvaltning. Det kostar 56 kr/aktie om man vill vara med och man måste köpa minst 100 st för att vara med. Första handelsdag är 23 november, och sista teckningsdag är 19 november innan 15.00 på Nordnet.

Affärsvärlden tycker man kan teckna aktien, och har inte heller lyft några flaggor enligt sin bedömningsmodell. Det skrivs lite om aktien på finanstwitter som brukar vara en god indikation. I de omröstningar som sker på samma ställe visar också ett positivt sentiment kring aktien. Den enda nackdelen är att den handlas på First North, vilket statistiskt sätt är lite sämre. I det stora hela tror Aktiekemisten att det kan bli en lyckad nyintroduktion och kommer köpa en liten post som sedan ska säljas första dagen.

Det finns inga garantier för att tjäna pengar på börsintroduktioner och inlägget ska inte ses som en köprekommendation. Du ansvarar själv för dina investeringar.