Börsintroduktion Flat Capital

 

En liten börsintroduktion i bolaget Flat Capital är på intågande. Detta är ett investmentbolag som äger bl.a. Klarna, Truecaller och Budbee. Bolaget har inte varit igång så länge, men har en genomsnittlig årsavkastning på ca 40 % om man räknar bort Klarna. Många ser fram emot just Klarnas börsintroduktion och fram tills dess kan man alltså få exponering mot det bolaget genom Flat Capital. 

Både Affärsvärlden och Marcus Hernhag har gett tummen upp till denna introduktion som är på 87 miljoner kronor. Teckningsåtaganden finns på 4,4 %, men styrelsens ordförande Siemiatkowski går in och garanterar resterande andel upp till 100 %. Det finns inga fondbolag som går in och tecknar något, men det är i och för sig inte så ovanligt för ett så här litet bolag. I och med att det är ett litet bolag blir det svårt att få tilldelning, men det kan vara värt ett försök. Ska man vara med måste man teckna sig senast den 13 oktober, och första handelsdag är den 20 oktober. Man måste beställa minst 500 aktier för en tia per styck om man ska delta, vilket man kan göra via både Nordnet och Avanza.

Aktiekemisten tecknar, men ser det som osannolikt att få tilldelning. Vid tilldelning kommer jag sälja första handelsdagen.

Detta ska inte ses som en köprekommendation. Aktiekemisten tar inget ansvar för att du förlorar dina pengar baserat på vad som skrivs på bloggen. Gör alltid din egna analys.