Hjälp! Elen har blivit dyr – Två tips för att sänka din elkostnad.

 Inlägget innehåller annonslänkar för Compricer.

Det har nog inte gått någon förbi att elektricitet inte är så billigt längre och frågan är hur utvecklingen kommer se ut framöver. När det finns makter som vill avverka kärnkraften samtidigt som resterande energikällor inte är tillräckliga och efterfrågan ökar kommer elpriset antagligen inte bli lägre. Aktiekemisten kommer att installera egna solceller så småningom, men tills dess får man försöka pressa ner elpriset så gott det går. Här kommer två tips på hur man kan göra.

  1. Har du rätt storlek på huvudsäkringen?
    Ibland kan man flytta till hus där huvudsäkringen är överdimensionerad. Då kan man låta en elektriker byta denna för att sänka abonnemangsavgiften. Detta kan handla om uppemot någon tusenlapp om året.
  2. Jämföra elpriser.
    Med en jämförelsesida som exempelvis Compricer kan man se vilka elavtal man kan få, både till fast och rörligt pris. Kan få ner sitt elpris med några ören per kilowattimme kan det göra mycket.