Bolag som vill in i portföljen

 

Utdelningsinvesterare tillhör oftast den skara av investerare som har flest bolag i sina portföljer. För detta kan vi mötas av kritik, då det finns studier om att marginalnyttan av fler bolag minskar när man har passerat någonstans kring 15 bolag. Aktiekemisten ser det mer som att kan man äga trevliga bolag så ska man göra det, även om det till slut blir många i portföljen.

Just nu äger Aktiekemisten 39 bolag och dessutom 3 ETF:er. Utöver detta har jag en lista med bolag som väntar på att komma in. Under den kommande tiden kommer jag fokusera på att få in fler bolag i portföljen, för att sedan bygga upp posterna i alla bolag som jag äger.

Nedanstående bolag är på väg in:

 • Digital Realty Trust
 • Royal Bank of Canada
 • Tele2 
 • Gladstone Investment Corp
 • Atrium Mortgage Investment Corp
 • Mowi
 • Skanska 
 • Sanoma Oyj
 • Savaria Corp
 • Old Republic International Corp
 • Lagercrantz
 • Svolder
 • BASF
 • Texas Instruments
 • Waste Management
 • Coca Cola Company