Är du inte där du vill vara i livet just nu?

Nu när många återvänder tillbaka till sina jobb efter semestern har man haft tid att fundera över vad vill med livet. Vissa ser med glädje framemot att återvända till sin arbetsplats, andra kommer ligga sömnlösa sista veckan. Tillhör du sista kategorin är det nog dags att göra något åt det. Livet är för kort för att må dåligt. Samtidigt är livet långt. Det kommer löna sig att agera.

Alla kan uppnå något stort här i livet. Man behöver bara skapa förutsättningar för att nå det. Sedan kan man inte alltid uppnå det man vill på en gång, utan tålamod behövs. Mod behövs också. Människan är ett vanedjur och bryter inte gärna invanta mönster. Man byter inte gärna jobb oavsett hur illa man tycker om det för att man inte vet vad man får. Kanske har man plötsligt inget jobb alls, eller så blev det sämre än det man hade innan. Eller så blir det jättebra. Det vet man inte om man inte vågar.

Allting kretsar dock inte runt jobb. Det kan också vara att man inte bor där man vill. Kanske står ens partner i vägen det. Här krävs mod till att försöka komma överens, eller till och med gå skilda vägar. För livet är för kort för att gå och må dåligt. Samtidigt är livet tillräckligt långt för att hitta en lösning.

Är du fast i ett konsumtionsbeteende du inte vill vara i? Har du inte råd att leva det liv du vill? Då krävs också mod att bryta det man känner till, nämligen att spendera. Är det dags att komma igång sparandet för att skapa förutsättningar för att leva det liv du vill? Det är inte för sent att komma igång.

Det Aktiekemisten vill säga med detta är att du kan uppnå det du vill, så länge du vågar skapa förutsättningar för det. Det kommer antagligen ta sin tid, men om du inte börjar lägga grunden för din dröm kommer den aldrig att uppnås.