Börsintroduktion Linc

 

Linc är ett bolag som investerar i bolag inom Life Science. Fokuset ligger på medicinteknik och läkemedelsbolag där de går in som aktiva ägare. Detta är något de har gjort ganska bra då de avkastat i genomsnitt 26 % per år sedan slutet på 2010 och de senaste fyra åren har genomsnittet varit 49 %.

Bolaget ska nu noteras och tar i samband med detta in 1,2 miljarder kronor varav 69 % redan är uppbokade. Efter emissionen kommer börsvärdet vara ca 3,8 miljarder kronor. Det är fina ankarinvesterare som går in i form Nordea, Handelsbanken och Swedbanks fonder för att nämna några exempel. En nackdel med introduktionen är att man satt ett teckningsintervall. Mellan 56 och 73 kr vill man för en aktie, och det skulle överraska om det inte blev det högre av de två värden som man kommer hamna på. Vill man vara med ska man teckna minst 100 st, och det senast 27 maj kl 15.00. Handel börjar sedan dagen efter, den 28 maj.

Både Affärsvärlden och Dagens Industri ger grönt ljus för att teckna, vilket alltid är positivt när man tittar på IPO:s. De fina ankarinvesterarna är också en bidragande faktor till att man väljer att teckna. Aktiekemisten går som vanligt med för att teckna första dagen och hoppas på en fin vinst.

Detta ska inte ses som en köprekommendation. Gör alltid en egen analys. Det finns en risk att man förlorar investerat kapital.