Aktiekemisten börjar med en kryptoportfölj

 

Kryptovalutor är inget nytt för Aktiekemisten. I början av 2010-talet la jag mycket tid på att få gratis kryptovaluta på olika hemsidor. Det ar på den tiden bitcoin handlades runt $100 och valutor dök upp till höger och vänster. Tyvärr behöll jag inga av mina kryptovalutor utan sålde av dem i takt med att de tjänades ihop. Hade jag behållit hade jag haft närmare en miljon kronor i bitcoin, litecoin, ethererum, dash och dogecoin tillsammans. 

Nu ska Aktiekemisten börja med en liten kryptoportfölj. Jag har dock valt att inte direktäga, utan köpa in certifikat istället. Det blir lättare så, och jag kan då också ha min portfölj på Avanza. Tanken är att jag varannan månad köper Bitcoin XBT och varannan Ethereum XBT. Det kommer inte vara stora slantar, utan mer som ett kul projekt som jag beräknar låta pågå i fem år. Slutdatum har jag satt till 1 maj 2026.

Varför väljer jag då att gå in i krypto nu efter uppgångarna? Tittar man på bitcoin så har det skett en stor värdeökning i samband med halveringen som sker var fjärde år. Då kommer det brytas färre bitcoin per block. Min hypotes är att samma situation upprepar sig. Om inget annat kommer det ha varit ett kul projekt. Jag kommer rapportera hur kryptoportföljen ser ut varje månad i samband med mina månadsrapporter.

Just nu ser portföljen ut så här:

  • 2 Bitcoin XBT
Värde: 4629 kr (12 maj 2021)