Börsintroduktion Modelon

 

En börsintroduktion kommer sällan ensam. Bolaget Modelon ska till börsen och observera att man ändrat sista teckningsdag till den 23 april. Detta på grund av stort intresse, vilket alla IPO-investerare gillar att höra. 44 spänn vill man ha för en aktie, och ska man vara med i leken krävs det att man åtar sig att köpa minst 150 st. Första handelsdag är 28 april. Erbjudandet motsvarar 200 miljoner kronor och 55 % av det har redan bokats upp av Accendo Capital.

Vad är det då man kan lägga pengar på denna gång? Jo det är ett mjukvarubolag som utvecklar verktyg för att simulera matematiska modeller och analysera tekniska lösningar för att optimera produktutveckling. Utöver det erbjuder de konsulttjänster inom samma område. 

Baserat på att anmälningstiden har kortats ner är det tillräckligt för att Aktiekemisten kommer teckna en post. 

Inlägget ska inte ses som ett köpråd. Gör alltid en egen analys. Handel med värdespapper kan både leda till vinst och förlust av investerat kapital.