Bokrecension: Investeraren: Allt du behöver veta om finansmarknaden

Inlägget innehåller reklamlänk till Amazon.

Ska man läsa en bok om aktiemarknaden, så är det boken Investeraren av Jonas Bernhardsson. Här får man reda på viktiga händelser i börshistorian, som sträcker sig ända tillbaka till tulpanbubblan i Amsterdam. Vidare får man lära sig om olika typer av bolag och aktieslag. Vilka man ska köpa står dock inte, men man får gått om verktyg för ändamålet. Här finns både en gedigen bank om fundamental analys och om teknisk analys. Det bästa med analysmetoderna är att det finns exempelgrafer och räkneexempel, så att vem som helst kan ta till sig innehållet. Detta gör att man som läsare tar fram pappret för att skriva ner idéer som kan fungera som investeringsstrategier.

Boken passar både nybörjaren och den mer erfarne börsentusiasten. Den är lättläst och svår att lägga ifrån sig när man väl börjat läsa den. Har du inte läst den redan tycker jag att du borde göra det.
Köp boken här: Amazon