Vore Mr. Krabs en bra investerare?

 

Vem bor i en ananas djupt i det blå? Jo det gör Svampbob Fyrkant. Han älskar sitt jobb och är nog ingen som eftersträvar FIRE. Han jobbar för en pengakåt krabba, Mr. Krabs, och frågan är om Mr. Krabs vore en bra investerare?

Svaret är nog nej. Som bilden visar, skulle alla pengasedlar göra sig bättre på ett investeringssparkonto än som en hög som man kan ligga och vila på. Med andra ord kommer inflationen äta upp krabbans förmögenhet så småningom. 

En annan sak som talar för att denna giriga krabba inte är en bra investerare är att han svårt att lämna ifrån sig sina pengar. I ett av avsnitten öppnar en ny bank där man kan få en omedelbar ränteutbetalning om man öppnar konto. Detta utnyttjas såklart, men det blir stora problem när Mr. Krabs måste sätta in pengar på kontot för att få sin utbetalning.