Introduktion av Wästbygg

 

På fredag är det sista dag att teckna Wästbyggs nyintroduktion. Det går inte att teckna via Avanza, men går bra med Nordnet. Erbjudandet handlar om ca 1 miljard kronor där endast 32% har säkrats av ankarinvesterare, däribland Svolder. Vid tidigare introduktioner har en betydligt större andel varit garanterat, men enligt Aktiekemisten ska det inte bli något problem. Det är rutinerade personer med på ägarlistan som vet vad de håller på med. Rutger Arnhult och kompani borde inte ta bolaget till börsen utan att se till att det blir succé. 

I Affärsvärldens IPO-guide kan man läsa att bolaget har kopplingar till många av Arnhults andra bolag, så som Corem, Tobin och Klövern. De listar detta som ett tveksamt incitament, men det är inget jag ser som ett problem. Det betyder bara att bolaget kommer ha bra tillgång till olika uppdrag.

Aktiekemisten kommer teckna en post om 150 aktier á 96 kr, och hoppas på tilldelning.

Kom ihåg att detta inte ska ses som en rekommendation. Aktiekemisten tar inte ansvar för att du agerar på det som skrivs på bloggen. Gör alltid din egna analys.