Många börsintroduktioner just nu

För den som gillar börsintroduktioner är det just nu väldigt många på gång. Som jag skrivit om tidigare har Exsitec och Spotligt premiär nästa vecka. Samma dag som Spotlight har premiär kan man teckna i Readly. Dagarna följs därefter av LifeClean, CuraSight, Implantica, ES group och GPX Medical.

Det gäller om att planera sina åtaganden då man kan komma att binda en del pengar i dessa introduktioner. Man vill ju inte gå miste om sin tilldelning. Det gäller därför att ha koll på när pengar måste finnas tillgängliga.
Vissa introduktioner tror jag mer på än andra. Aktiekemisten har inte tagit ställning till alla introduktioner än, men kommer göra som följer:
Readly: Kommer antagligen bli en hajpad introduktion. Det är ett bolag som många kan relatera till och produkten kan med enkelhet skalas upp. Aktiekemisten tecknar i två portföljer.
CuraSight: Intressant forskningsbolag som ska ut på börsen. Forskaren Anders Kjær har dessutom tagit ett forskningsbolag till börsen tidigare som har varit väldigt lyckat. Aktiekemisten tecknar i två portföljer.
LifeClean: Ett bolag som håller på med desinfektion. Det är högst aktuellt just nu med tanke på Covid-19. Det kan mycket väl vara att detta blir en lyckad IPO, men Aktiekemisten känner viss tvekan kring intjäningen. Aktiekemisten avstår denna, men det är också med tanke på att det är så många andra introduktioner att delta i.
Kom ihåg att detta inte ska ses som någon rekommendation. Gör alltid din egna analys innan du tecknar. Handel med värdepapper utgör alltid en risk och du kan förlora delar av eller hela ditt kapital.