Tryg

Inlägget innehåller annonslänkar.

Tryg är ett av Nordens ledande försäkringsbolag. Det är också det enda försäkringsbolaget i Europa med kvartalsutdelning. Deras mål är att skapa en stabil och trygg utdelning som ökar för varje år. Detta har de gjort ända sedan 2012, men nu i och med Corona-krisen blir det problem med det. EIOPA, som är den europeiska tillsynsmyndigheten, har uppmanat till att vara försiktig med utdelningar. Då Tryg delade ut sin utdelning för Q4 2019 tillsammans med en bonusutdelning kommer vi nog inte se fler utdelningar förrän Coronaviruset har börjat lugna ner sig och vardagen återgår till det normala.

Gällande påverkan på verksamheten så blir det betydligt fler utbetalningar gällande reseförsäkringar, inkomstbortfall för småföretag och dödsfall. Detta är negativt, men å andra sidan kommer det inte vara lika många bilolyckor då folk håller sig hemma mer, det är färre inbrott och de räknar även med färre olycksfall. Så i det stora hela kommer det inte bli någon större påverkan, men om Corona håller i sig länge kommer företagen påverkas vilket kommer leda till mer utbetalningar.

Försäkringsbolag är min favoritbransch att äga. De ser till att få in mer försäkringspremier än de behöver betala ut. Premierna förvaltar de under tiden för att få värdeutveckling. På senare år har det dock blivit svårare att få en sådan utveckling då räntorna har blivit lägre och lägre. Försäkringsbolag är skickliga på att göra beräkningar och hantera risk, så jag litar på att de förvaltar premierna väl.

Jag äger Tryg och Sampo, och planerar att ta in Gjensidige Forsikring i portföljen. Äger du några försäkringsbolag?