Godisaktier – Sött och sliskigt i portföljen

Det konsumeras mycket godis under påsken. Senaste uppgiften Aktiekemisten hittar är från 2021 där det påstås säljas 13 400 ton godis under påskveckan i Sverige. Med så stor försäljning finns också många som tillverkar godis. Några av de större bolagen är börsnoterade så här kommer en lista med några godis- och glass aktier.

  • Unilever (Ben&Jerry’s, Magnum)
  • Nestlé (KitKat, MilkyBar, Mövenpick m.fl.)
  • Mondelez (Oreo, Toblerone, Daim, Marabou m.fl.)
  • General Mills (Häagen-Dazs)
  • Lindt&Sprüngli (Lindt)
  • Hershey Co
  • Tootsie Roll Industries
  • Cloetta (Kexchoklad, Ahlgren’s bilar m.fl.)

Det finns en del aktier att välja på, och det finns säkert många fler. Alla går att handla på Nordnet genom antingen den riktiga aktien eller som depåbevis av olika slag. Se dock över omsättningen. Det är t.ex. väldigt liten handel i Lindt&Sprüngli via den amerikanska marknaden.