Månadsutdelaren Decisive Dividend

En populär aktie att äga är kanadensiska Decisive Dividend. Det är ett litet investmentbolag som investerar i, eller köper upp, väletablerade, lönsamma produktionsbolag. Många gånger kan det handla om företag som inte längre kan drivas i famlijeregi och som därför behöver säljas. I de fall vill Decisive Dividend driva företaget vidare i samma anda som innan de tog över det.

Decisive Dividends portfölj består av sju bolag:

  • Blaze King: Tillverkare av kaminer.
  • Hawk Machine Works: Tillverkare av nyckelfärdiga stålprodukter till bl.a. jordbruks-, fordons- och energisektorn.
  • Northside Industries: Tillhandahåller stål- och aluminiumprodukter samt tillhörande tjänster så som svetsning.
  • Unicast: Tillverkar slitstarka produkter till bl.a. gruv- och oljeindustrin.
  • Slimline Manufacturing: Tillverkare av olika typer av sprutor för jordbruksindustrin.
  • Marketing Impact: Tillverkare av profilprodukter för marknadsföring i detaljhandeln.
  • ACR Stoves: Tillverkare av kaminer.

När man kollar på senaste kvartalsrapporten ser man att marginalerna inte är så tokiga med en bruttovinstmarginal på runt 35 %. Sedan förra året har man ökat omsättningen rejält och vinsten är också mycket bättre. Av vinsten delar man i princip ut allt till aktieägarna. Just nu får man 0,03 CAD/aktie/månad i utdelning vilket ger en DA på 6 %. Aktien handlas idag till 6 CAD/st.

Aktiekemisten äger bolaget sedan 2019. Då stod de i runt 4 CAD. Sedan kom pandemin och man valde att ställa in utdelningen. Det tyckte marknaden inte om och de var nere och nosade runt 1 CAD. Aktiekemisten hypotetiserade då om att utdelningen skulle komma tillbaka och mycket riktigt. Det har dock gjort att jag inte behövt fylla på sedan 2020.

Aktiekemistens skrytköp av Decisive Dividend.