Kryptoportföljens framtid och nytt projekt

Aktiekemisten äger en kryptoportfölj som du kan följa i varje månadsrapport. Dess utveckling är inte särskilt bra. Den är rent ut sagt usel. Sedan start är den -48 %. Det är i och för sig inte konstigt med tanke på att bitcoins pris har halverats två gånger sedan start på portföljen. Att börsen har gått sämre späder så klart på kryptovalutors nedgång då de tenderar att gå mycket sämre när börsen går ner. Att FTX sedan har stängt igen kiosken och sprungit iväg med folks kryptotillgångar gör inte hela saken bättre. I alla fall inte när det handlar om det allmänna förtroendet för sådana digitala spekulationsprodukter.

Hur framtiden ser ut för krypto kan man såklart inte veta. De tendenser och rörelser som man ser i bitcoin just nu är sådana man sett fler tidigare. Toppar ca vart fjärde år med djupa dalar in emellan. Upprepas detta igen blir det jackpot för Aktiekemiska kryptoportföljen. Upprepas det inte, då får det vara så.

Kryptoportföljen består inte av riktiga kryptovalutor utan av trackers som man köpa på Avanza från bl.a. Valour. De tillgångar jag har exponering mot är Bitcoin, Ethereum och Cardano.

Sedan start har Aktiekemisten kastat in 42 000 kr i kryptoportföljen. Två lakan per månad sedan april 2021. Idag har jag gjort den sista insättningen. Jag släpper portföljen fri och låter den liva sitt liv nu. Det blir som det blir, och blir det dåligt är det inget Aktiekemisten kommer lida av. De pengar som jag normalt sett använt till kryptoportföljen kommer användas till ett nytt spännande projekt. Vad detta blir kommer presenteras efter årsskiftet.