Min upplevelse av Nordnet

Inlägget innehåller annonslänk för Nordnet.

Nordnet är en bank som tillhandahåller aktiehandel på marknader i Sverige, Tyskland, England, USA, Danmark, Norge, Finland och Kanada. Man kan också spara i fonder där de erbjuder en del egna fonder. Vissa av dem har inga avgifter. Man kan spara i en vanlig aktiedepå, investeringssparkonto och kapitalförsäkring. Nordnet är den bank där jag har mitt huvudsakliga sparande.

En sak jag gillar med Nordnet är att hemsidan är enkel att använda. De har ofta fått kritik för detta, men på senare år har med ordnat upp sin hemsida. Användarupplevelsen är väldigt intuitiv och man hittar det man behöver utan en massa onödiga knapptryckningar.

En stor fördel med Nordnet är hanteringen av källskatt. För det första dras bara 15 % källskatt på finska aktier, vilket är en stor fördel för Aktiekemisten som äger en stor position i försäkringsbolaget Sampo. För det andra är de mycket duktiga på att betala tillbaka källskatt. Källskatt är en skatt som dras på utdelningar av utländska aktier, men som betalas tillbaka efter ca 3 år om man äger dem i en kapitalförsäkring. I år slog Nordnet rekord och betalade ut källskatten tidigt i januari.

När man handlar aktier betalar man en avgift som kallas courtage. Nordnet har olika courtagenivåer som ligger i linje med övriga marknaden. Ibland vill man byta courtagenivå för att göra en större affär, och det går bra. Dock får man inte byta igen förrän efter 30 dagar. Det vore en sak som Aktiekemisten efterfrågar.

Allt som allt är Aktiekemisten väldigt nöjd med att ha sitt sparande hos Nordnet. Vill du också spara hos Nordnet kan du öppna ett konto hos dem. Det kan du göra genom att klicka här: Registrera dig hos Nordnet.