Utdelningsjämförelse mellan Castellum och Diös

 

Idag ska vi titta på två populära fastighetsaktier. Den snartblivande utdelningsaristokraten Castellum som höjt utdelningen 24 år i streck och norrländske Diös Fastigheter som många också framhåller som ett fint innehav i en utdelningsportfölj, men som inte har helt lika fin historik. Vad jag kan läsa mig till har det varit sänkningar både 2017 och 2020. Hur som helst tittar vi på den sedvanliga frågan: “Hur många års utdelningar handlas aktien till?”. Detta baseras på den genomsnittliga utdelningstillväxten sedan 2016. Vill du läsa om hur jag räknar ut detta kan du läsa detta inlägg: “En akties kurs motsvarar summan av alla kommande utdelningar“.

Aktie Senast Utdelning 22 Utdelning 16 Snitt utd.ökn. Antal års utdelningar
Castellum 160,00 7,60 4,25 12,33% 11,01
Diös 80,35 3,52 2,24 9,46% 12,73

Ju färre års utdelningar som en aktie handlas till, desto billigare är den. Castellum är alltså den mest prisvärda av båda två och med tanke på utdelningshistoriken så tycker Aktiekemisten att Castellum är det solklara valet.