Lägg till ETF:er i Google Kalkylark

 

Aktiekemisten blev väldigt glad här om dagen när han såg att Google har lagt till många ETF:er i sitt Google Finance. Detta då min tidigare kod till Avanza slutat fungera när de uppdaterade sitt utseende för ETF:er. Aktiekemisten äger tre olika börshandlade fonder, vilka alla tre gick att importera från just Google Finance. 

Vill du har kursen för den mycket populära fonden Xact Norden Högutdelande klistrar du in nedanstående i den cell där du vill ha informationen:

=GOOGLEFINANCE(“STO:XACTHDIV”)

Vill du istället ha kursen för Xact Sverige ser det ut så här:

=GOOGLEFINANCE(“STO:XACT-SVERIGE”)

Tänk på att om du äger ETF:er som är angivna i andra valutor måste du också ha med en valuta omvandling. Här kommer ett exempel med min tredje ETF: Invesco S&P 500 High Dividend Low Volatility UCITS ETF, som anges i Euro. Genom att använda koden nedan får du kursen i svenska kronor:

=GOOGLEFINANCE(“EPA:HDLV”)*GOOGLEFINANCE(“EURSEK”)

Vill du få in aktiekurser i kalkylark och behöver lite hjälp kan du läsa detta inlägg: Klicka här.