Chansningen som blev fel

 

För ett tag sedan meddelade Corem att de skulle erbjuda inlösen av Pref-aktier och i utbyte få D-aktier. Efter en snabb beräkning såg Aktiekemisten en liten arbitragemöjlighet och agerade som du kan läsa om här: Länk. Nu beslutades det dock att inte gå vidare med erbjudandet och jag sitter nu med preferensaktier istället för D-aktier. Tack vare att beslutet drogs tillbaka har även prisskillnaden mellan de två aktieslagen minskat.

Så här ser det ut:

  • 22 Corem D såldes och 20 Corem Pref köptes.
  • 20 Corem Pref skulle lösas in mot 22,4 Corem D
  • Skulle 20 Corem Pref säljas nu motsvarar det 21,1 Corem D
Just nu har jag inte bråttom med att sälja av mina Corem Pref, men kommer göra det innan nästa utdelning. Förhoppningsvis har prisskillnaden ökat lite så att jag kan köpa 22 Corem D.