Aktiekemisten blir Fondkemisten

 

När ett bolag delar ut pengar minskar kursen med lika mycket. Det hela är bara ett nollsummespel där pengar flyttas inom ens portfölj. Det innebär mycket arbete att hålla på och bevaka sina utdelningar och återinvestera dem. Sedan behöver man hålla koll på en massa bolag också. I dagens samhälle där tid är bristvara har Aktiekemisten därför tagit beslutet att sälja hela sin portfölj och köpa indexfonder. Tack vare att varje innehav är ganska litet har det inneburit mycket courtage. 1876 kr för att vara exakt. Men allt är sålt och istället äger jag 748 000 kr i fonden Avanza Global. 

I och med detta kommer bloggen också byta namn. Aktiekemisten blir nu Fondkemisten. Jag kommer fortsätta som vanligt med 1-4 inlägg i veckan. Extra spännande blir det att läsa måndagens köp framöver. För gissa vad. Jag kommer köpa samma fond varje vecka, år ut och år in. 
Allt detta innebär en del arbete för att få bloggen i ordning. Därför är allting inte på plats än. Loggan måste bytas och innehavs- och utdelningssidan uppdateras. Det kommer ta ca en vecka. 
Jag hoppas du vill fortsätta följa min resa mot ekonomiskt oberoende, även om jag inte kommer fokusera på utdelningar längre.