Börsintroduktion CTEK

 

Batteriteknikbolaget CTEK ska till börsen. I och med att elbilar är på frammarsch är detta något som gynnar bolaget. Det är dessutom redan etablerad på den globala marknaden och har försäljning av sina varor i 70 länder. 

CTEK erbjuder en stor IPO på 2,1 miljarder kronor. Investmentbolaget Latour har beställt 50 % av slantarna och resten får övriga slåss om. Är Latour med på banan kan det nästan inte slå fel. Övriga som har uttalat sig positivt är Privata Affärers skribent Hernhag och Börspodden. Affärsvärlden råder också att teckna, och skriver precis som Aktiekemisten: Vad kan gå fel?

Vill man delta får man betala 69 kr/aktie, med minsta teckning på 100 aktier. Sista teckningsdag är den 23 september och första handelsdag är 24 september. Denna gång måste man vara kund på Avanza för att få köpa denna aktie som kommer handlas på Nasdaq Stockholm.

Aktiekemisten kommer teckna på ordentligt för att förhoppningsvis få tilldelning.

Detta ska inte ses som en köprekommendation. Gör alltid din egna analys innan du investerar.