Köp ditt favoritbolag när direktavkastningen är hög

 

Ibland går det att komma över sina favoritbolag till en väldigt fördelaktig direktavkastning. Det brukar oftast vara i samband med större rörelser när det kommer en dålig nyhet. Det kan vara att vd:n har delgivits misstanke om insiderbrott eller vid allmänna börsnedgångar. 

Man måste dock ha lite koll på bolagen man investerar i så att det faktiskt inte går dåligt på riktigt för dem. Men, om det är ens favoritbolag, då har man såklart koll på sådant. 

Under “coronakrisen” fick i alla fall Aktiekemisten till några riktigt bra köp. Ett sådant exempel är Intrum till 9 % direktavkastning, ett bolag som varken sänkte eller ställde in sin utdelning. Ett annat är Decisive Dividend till 18,5 % direktavkastning på nuvarande utdelning. De har i och för sig sänkt sin utdelning, och höll inne den i ett år, men på lång sikt är det inte så tokigt.