Börsintroduktion Acast

 

Nästa IPO att granska är Acast som ska till börsen den 17 juni, med sista teckningsdag den 15 juni. Acast är en plattform för podd-skapare där de får hjälp med interaktivitet med sina lyssnare och att med reklam. Detta möjliggör för podd-makarna att dra in en slant på sina poddar. De hjälper också till med att sprida podcasterna till olika plattformar som tillhandahåller poddar. Acast tjänar en slant på att erbjuda dessa tjänster, och då poddar blir allt mer populära ser man en stark tillväxt i resultaträkningen.

I samband med introduktionen erbjuds det aktier för ca 1,8 miljarder kronor. Ankarinvesterare har bokat 56 % av erbjudandet. Det är starka ankarinvesterare som står redo på plånböckerna öppna och däribland finns Alecta, första AP-fonden och Handelsbanken fonder för att nämna några. Priset är satt till 38 kr aktien med ett krav på att teckna minst 150 st. Denna gång måste man vara kund hos Nordnet för att få delta. 

Affärsvärlden råder till att teckna vilket är positivt. Det behöver finnas de som tänker köpa när Aktiekemisten ska sälja sina aktier första handelsdagen. För så kommer det bli om jag får någon tilldelning. Med tanke på storleken på emission borde alla småsparare få vara med i leken. 

Inlägget ska inte ses som en köprekommendation. Gör alltid din egna analys. Det finns risk att förlora pengar i samband med börsintroduktioner.