Börsintroduktion Arla Plast

 

Det är fruktansvärt många börsintroduktioner just nu. En sådan är Arla Plast som tillhör den mognare gruppen av bolag som noteras. Bolaget grundades redan på 70-talet och tillverkar olika typer av plastprodukter. Idag är de levererar de produkter i 45 länder och har flera fabriker i framförallt Tjeckien. Av prospektet kan man läsa att de går vinst samt att de t.o.m. har börjat lite grann med utdelningar. 

Börsintroduktionen avser 414 miljoner kronor där 56 % redan har bokats av diverse ankarinvesterare. Exempelvis har investmentbolaget Svolder bokat 22 % vilket måste ses som ett styrketecken. Man behöver inte heller punga upp stora plånboken för att delta då minsta teckningen är 100 aktier á 46 kr. Dock måste man delta via Nordnet för affären ska gå i hamn. 24 maj är sista teckning och handeln drar igång 25 maj.
Än så länge har det inte kommit ut några analyser om hur man bör göra. Dock tycker jag att det verkar vara ett fint bolag samtidigt som Svolder går in och investerar. Alltså kommer Aktiekemisten teckna en post.
Inlägget ska inte ses som ett köpråd. Gör alltid din egen analys. Handel med värdepapper kan göra så att du förlorar delar av eller hela ditt kapital.