Börsintroduktion Stenhus Fastigheter

 

Det är en ständig ström av börsintroduktioner och nu är det dags för Stenhus Fastigheter som listas på Nasdaq First North.. De äger både offentliga och kommersiella fastigheter i Stockholmsområdet. Tittar man på deras hemsida ser man det inte är särskilt många fastigheter i beståndet, men ett av syftena med börsintroduktionen är att kunna göra flera förvärv.

Börsintroduktionen är värd 600 miljoner kronor och kommer ge företaget ett börsvärde 1,3 miljarder kronor. Minsta teckningsposten är 600 aktier där en aktie kostar 10 kr. Både Balder och Länsförsäkringar har åtagit sig att teckna 62,5% av aktierna vilket är positivt. 

Senaste fastighetsbolaget som introducerades var Offentliga Hus. Det gick inte så bra, och som tur var (eller skicklighet), valde Aktiekemisten att inte teckna. Skillnaden mellan nu och då är att det inte var några ankarinvesterare i Offentliga Hus och dessutom var emissionen tre gånger så stor. Därför borde det därför gå bättre för Stenhus och Aktiekemisten väljer därför att teckna en minimipost på en depå på Avanza.