Bokrecension: Börspsykologi

Inlägget innehåller reklamlänkar till Amazon.
Aktiekemisten har läst boken Börspsykologi av Cristofer Andersson. Det är en väldigt lättläst bok som inte bara behandlar ett beteende som investerarkollektivet har börsen, utan också hur psykologin hos människor fungerar i allmänhet. I boken får man följa två personer som följer börsen och investerar regelbundet. Den ena faller i alla fällor som kan finnas, och den andra är mer analytisk och har en bättre förståelse för hur en börs kan bete sig utan ryckas med flocken. Av dessa personer kan man lära sig hur investeringar kan påverka ens mående, och visar på hur illa det skulle kunna gå. 
Boken är mycket läsvärd, speciellt när man bekantat sig lite mer med börsen. Vill man dessutom lära sig om olika psykologiska aspekter så får man med det på köpet. Och apropå köpa: Vill du köpa boken kan du göra det här: Amazon